معاد از ارکان جهان بینی اسلامی
این وبلاگ به بررسی معاد و مطالب مرتبط به آن میپردازد

محتوای مطالب را چگونه ارزیابی میکنید؟

آمار مطالب

کل مطالب : 40
کل نظرات : 4

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 51

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 20
باردید دیروز : 14
بازدید هفته : 20
بازدید ماه : 39
بازدید سال : 64
بازدید کلی : 10875

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان معاد و آدرس maad66.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : محمد محبی
تاریخ : سه شنبه 30 دی 1393
نظرات

يكی از اصول جهان بينی اسلامی كه از اركان ايمانی و اعتقادی دين اسلام‏ است ، اصل ايمان به زندگی جاويد و حيات اخروی است . ايمان به عالم‏ آخرت شرط مسلمانی است ، يعنی اگر كسی اين ايمان را از دست بدهد و انكار كند از زمره مسلمانان خارج است . پيامبران الهی - بدون استثناء - پس از اصل توحيد ، مهمترين اصلی كه‏ مردم را به آن متذكر كرده‏اند و ايمان به آن را از مردم خواسته‏اند ، همين‏ اصل است كه در اصطلاح متكلمان اسلامی به نام " اصل معاد " معروف شده‏است . در قرآن كريم به صدها آيه برمی‏خوريم كه به نحوی از انحاء درباره عالم‏ پس از مرگ و روز قيامت و كيفيت حشر اموات و ميزان و حساب و ضبط اعمال و بهشت و جهنم و جاودانگی عالم آخرت و ساير مسائلی كه به عالم پس از مرگ مربوط می‏شود بحث كرده است ، ولی در دوازده آيه رسما پس از ايمان به خدا از " ايمان به روز آخر " ياد كرده‏ است . قرآن كريم در مورد عالم قيامت تعبيرات مختلفی دارد و هر تعبيری بابی‏ از معرفت است ، يكی از آنها " « اليوم الاخر »" . است قرآن كريم با اين تعبير خود دو نكته را برای ما يادآوری می‏كند :

الف . اينكه حيات انسان بلكه دوره جهان ، مجموعا به دو دوره تقسيم‏ می‏شود و هر دوره را به عنوان يك " روز " بايد شناخت : يكی روز و دوره‏ای كه اول و ابتداست و پايان می‏پذيرد ( دوره دنيا ) ، ديگر روز و دوره‏ای كه آخر است و پايان ناپذير است ( دوره آخرت ) ، همچنانكه در برخی تعبيرات ديگر قرآن ، از حيات دنيوی به " اولی " و از حيات‏ اخروی به " آخرت " ياد شده است (" و ان لنا للاخره و الاولی »" ( ليل / 13 ) ، " و للاخره خير لك من الاولی »" ( ضحی / 4 )  ) .

ب . ديگر اينكه هم اكنون كه دوره اول و نخستين حيات را طی می‏كنيم و به دوره دوم و روز دوم نرسيده‏ايم و از ما پنهان است ، سعادت ما در اين‏ روز و آن روز به اين است كه به آن دوره و آن روز " ايمان " پيدا كنيم‏ . سعادت ما در اين روز از آن جهت بسته به اين ايمان است كه ما را متوجه عكس‏العمل اعمال ما می‏كند و می‏فهميم كه اعمال و رفتار ما از كوچكترين انديشه‏ها و گفتارها و كردارها و خلق و خويها گرفته تا بزرگترين‏ آنها مانند خود ما روز اول و روز آخر دارند . چنين نيست كه در روز اول‏ پايان يابند و معدوم گردند ، بلكه باقی می‏مانند و در روزی ديگر به حساب آنها رسيدگی می‏شود . پس كوشش‏ كنيم كه خود را و اعمال و نيات خود را نيكو سازيم و از انديشه‏ها و كارهای بد پرهيز نماييم و به اين ترتيب همواره در راه نيكی و نيك خويی‏ و نيك رفتاری گام برداريم . و اما سعادت ما در آن روز از آن جهت بسته‏ به اين ايمان است كه - چنانكه بعدا خواهيم گفت - مايه حيات سعادت‏ آميز يا شقاوت آلود انسان در آن جهان اعمال و رفتار او در اين جهان است‏ . اين است كه قرآن كريم ، ايمان به آخرت يا روز آخر را برای سعادت بشر يك امر حتمی و لازم می‏شمارد .(کتاب زندگی جاوید یا حیات اخروی شهید مطهری)


تعداد بازدید از این مطلب: 62
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید. ممنون از بازدید شما.لطفا برای بهبود مطالب وبلاگ در نظر سنجی شرکت کنید و نظرات خودرا درباره وبلاگ بفرمایید همچنین به مطالب به تناسب محتوا امتیاز دهید. در ضمن فروم(انجمن تخصصی) وبلاگ هم راه اندازی شده است و می توانید باهمان نام کاربری و رمزی که در وبلاگ ثبت نام کرده اید وارد حساب کاربری خود در ان شوید و ازش بهره ببرید. با تشکر


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود